Hírek
Tipográfia

Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is nyújt kamat-és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - közölte a KAVOSZ Zrt.

    A Széchenyi Kártyaprogramot működtető társaság közleményében hangsúlyozza, hogy a jégkárt, fagykárt szenvedett agrárvállalkozások után a tárca a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej- és sertéságazatokra is kiterjesztette az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó teljes támogatás igénybevételének lehetőségét.
    Az állam az érintett agrárvállalkozásoknak a 2016. december 31-ig benyújtott hiteligénylések alapján megkötött, maximum 1 éves futamidejű szerződésekhez ad 100 százalékos kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást - közölte a KAVOSZ, megjegyezve, hogy a gazdák nulla költségű finanszírozását az egyéb költségek - például regisztrációs díj, bírálati díj, értékbecslés - együttes összegével megegyező támogatással teszi lehetővé.
    A KAVOSZ tájékoztatása szerint a támogatás állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű hitelszerződéshez vehető igénybe.
    A hitelt azok a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozók is igényelhetik, amelyek már rendelkeznek Széchenyi Kártya, vagy Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitellel, és vállalják, hogy a korábbi tartozásukat az újonnan igényelt keretből kiegyenlítik - tájékoztatott a KAVOSZ Zrt.

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek