Hírek
Tipográfia

Budapesten tartott prezentációt Olaszország legjelentősebb export tevékenységet folytató nagybani piaca, a Padovai Nagybani Piac (MAAP).

A bemutatót követően az esemény résztvevői, a zöldség-gyümölcs árusításában és a logisztikában érdekelt magyar cégek üzleti találkozókon vehettek részt a MAAP vezetőségével, valamint három padovai nagykereskedő cég képviselőivel. A rendezvény célja a magyar vállalatokkal ápolt, kiemelt együttműködés elmélyítése az import viszonylatában. A padovai küldöttség magyarországi kapcsolatainak bővítése céljából aSzegedi Nagybani Piacot is felkeresi.
Október 26-án, Budapesten került sor a Padovai Nagybani Piac (Mercato AgroAlimentare di Padova – MAAP) prezentációjára, amelyet követően a zöldség-gyümölcs árusításában és a logisztikában érdekelt magyar cégek üzleti találkozókon vehettek részt a MAAP vezetőségével, valamint három padovai nagykereskedő cég, a Fratelli Daniele Snc, a Gabrieli Sas és a Dal Bello S.I.F.E. Srl képviselőivel. Az Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett eseményen részt vett Őexc. Maria Assunta Accili, az Olasz Köztársaság Nagykövete és Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájánakigazgatója.
Az Olaszország északkeleti részén, Velencétől mintegy 30 km-re található Padovai Nagybani Piacot Francesco Cera, a MAAP vezérigazgatója és Alberto Filippino, a MAAP Nagykereskedői Csoport igazgatója mutatta be a Hotel Boscolo Budapest szállodában tartott rendezvény résztvevőinek. Az olasz és magyar részről egyaránt sikeresnek mondható budapesti rendezvényt követően a MAAP küldöttsége együttműködés kialakítása céljából Szegedre is ellátogat október 27-én, ahol az új Szegedi Nagybani Piaccal és vállalataival ismerkednek meg.
Olaszország jelenleg a világ hatodik, Európa második legnagyobb zöldség-gyümölcs termelője, ahol a megtermelt mennyiség több mint 60%-a áthalad a nagybani piacokon. 343.000 tonnányi forgalmával a MAAP egyike Olaszország tíz legfontosabb nagybani piacának, egyben piacvezető az olasz zöldséggyümölcs
export tekintetében. A MAAP területe mintegy 250.000 m2, emellett 100.000 m2 fedett logisztikai térrel rendelkezik. Francesco Cera szerint a nagybani piacok jelentősen alacsonyabb (1,5-2%) logisztikai költségekkel számolnak, mint a kiskereskedelmi egységek (6,10%). A piac központi területén
található 124 árusítóhelyen és 2.000 m2 mezőgazdasági termelőknek fenntartott területen 35 nagykereskedő tevékenykedik.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek