Hírek
Tipográfia

Erősödött és jelentős fejlődésen ment át az agrárgazdaság  Magyarországon, nagymértékben nőtt a foglalkoztatás és az export - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára a négy napon át tartó Agro sztár fesztivál első, keddi napján a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyházán.

    Román István az FM által fenntartott Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett esemény megnyitóján elmondta: azon munkálkodnak, hogy amit az országban megtermelnek, azt minél nagyobb mértékben itt is dolgozzák fel, majd értékesítsék a hazai és nemzetközi piacokon.         

Fontos, hogy a kiváló magyar élelmiszerek minél több helyen elérhetőek legyenek - mondta.


    A helyettes államtitkár méltatta a kiskunfélegyházi szakiskolát, ahol kiváló szakmai munka folyik és ahol sikerült megteremteni a színvonalas, gyakorlatorientált képzés feltételeit. Hozzátette: az intézmény komoly együttműködéseket alakított ki gazdálkodó szervezetekkel. Kiemelte: elismerésre méltó, hogy a fesztivál keretében az iskolában rendezik a Szakma kiváló tanulója versenyt a húsipari termékgyártó és a lovász szakmában.     Rózsa Pál, a kiskunfélegyházi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakiskola igazgatója elmondta: a versenyek látványos részébe a közönség is betekinthet, a rendezvény célja a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmák társadalmi presztízsének javítása.     Hozzátette: az iskola tangazdaságában növénytermesztés, állattenyésztés folyik. A felnevelt sertéseket a tanulók vágják le, majd a húsipari tanüzemben előállított termékek az iskola boltjában a lakosság számára is elérhetővé válnak - közölte.

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek