Hírek
Tipográfia

Ünnepség keretében ötödik alkalommal "indították útjára" az Egri Csillagot. Ezúttal 16 egri borász mutatta be 2015-ös évjáratú fehér cuvée-jét, az Egri Csillagot.

   Egri borászok úgy döntöttek, hogy ezeket az új borokat minden évben közösen, egy időben szeretnék megmutatni a közönségnek.

Az Egri Csillag megalkotásával egy olyan márka felépítése volt a cél, amely az Egri Borvidék kínálatát színesíti, hogy ne csupán a vörösborok, az Egri Bikavér jusson a borbarátok eszébe, hanem a fehérborok is. Kevesen tudják ugyanis, hogy 43 fehér szőlőfajtát termelnek a gazdák a borvidéken.
    "Az elmúlt száz év egyik legkomolyabb ötlete volt az egri fehér cuvée, az Egri Csillag gondolata a borvidéken" - mondta a házigazda Gál Tibor egri borász.
    Az Egri Csillag az Egri Bikavér fehér párja, készítését az egri borászok által meghatározott minőségi szabályrendszer foglalja magába: a borban legalább négy szőlőfajtát kell házasítani, ezeknek minimum 50 százaléka Kárpát-medencei fajta kell hogy legyen és az illatos szőlőfajták aránya nem lehet több 30 százaléknál.
   

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek