Hírek
Tipográfia

Magyarországon az európai átlaghoz képest is kevés halat fogyasztunk: az éves halfogyasztás fejenként mindössze 4-5 kg.

Sokakat a bonyolult elkészítési módok, a szálkák tartanak vissza attól, hogy megkóstolják a finomabbnál finomabb halas ételeket. A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) keretében megvalósuló „Kapj rá!” halfogyasztást népszerűsítő kampány harcot hirdet a szálkák ellen. A 78. OMÉK-on a „Kapj rá” stand 2017. szeptember 20-24. között öt napon át várja a látogatókat.

 A halfogyasztás népszerűsítését és növelését tűzte ki célul a „Kapj rá” kampány, amely látványos megjelenéssel várja látogatóit az OMÉK-on. A magyar halfajtákat bemutató, óriás akváriumot is magába foglaló standot dr. Mihalics Vivien, a Miniszterelnökség Halászati Alapok Osztály osztályvezetője, Kiss András, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese, valamint Lévai Ferenc az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. A megnyitó után a „Kapj rá!” stand látványkonyhájában Nyíri Szása séf hazai halakból készült ételkölteményeinek elkészítését nézhették és kóstolhatták meg az érdeklődők.

A halételek kedvelői, valamint az újdonságok iránt nyitott ínyencek a kiállítás öt napja alatt látványfőzéseken vehetnek részt és halas ételkülönlegességeket kóstolhatnak. A kiállítók célja, hogy széles körben megismertessék azokat a halkészítési technikákat, amelyekkel a hétköznapokban is egyszerű, ízletes halételeket lehet készíteni. A stand látványkonyhájában neves séfek főznek naponta kétszer halas ételkülönlegességeket, amelyeket a helyszínen meg is lehet kóstolni. Ezen kívül ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak többek között a magyar halfajtákról, valamint a halételek változatos elkészítési módozatairól.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek