Hírek
Tipográfia

Learatták az őszi búzát Zala megyében, a hektáronkénti átlaghozam több mint 12 százalékkal haladja meg a tavalyit - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke pénteken az MTI-t.

    A 30 ezer hektáron termelt őszi búza hektáronkénti hozama átlagosan 5,9 tonna volt, míg tavaly átlagosan 5,2 tonna termést arattak le hektáronként - közölte Süle Katalin.
    A betakarított búza  mintegy 80 százaléka takarmány. A termés 30-40 százalékát szárítani kell, a tárolókapacitással viszont nincsenek gondok.
    Hozzáfűzte: Zala megyében a heves esőzések késleltették az aratást, az átázott talajon napokig nem tudtak a gépekkel dolgozni.
    Süle Katalin az MTI kérdésére elmondta: a takarmánybúzát tonnánként 36 ezer forintért tudják értékesíteni, az euró és a malmi búza tonnánkénti ára 37-37 ezer forint, a javító búza tonnánkénti felvásárlási ára pedig 39 ezer forint. Az őszi árpát tonnánként 33 ezer forintért vásárolják fel.
    A hagyományos napraforgó tonnánkénti ára 94 ezer forint, az olajsavasé 98 ezer forint. A repce tonnánkénti ára 107 ezer forint.  
    A megyei elnök kitért arra is, hogy a tarlóhántás ütemesen folyik, a munkák 70 százalékát már elvégezték.

 

(MTI)

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek