Trend
Tipográfia

A hatékony termelés létkérdés a növénytermesztőknek: tudatos, hatékony gazdálkodással lehet nyereséget termelni.

A globálisan rekord magas készletek átrendezik a mezőgazdasági árakat, a növényi termékek tartósan alacsony árszintjére kell berendezkedni. Ez azt jelenti, hogy csak nagyon tudatos, költséghatékony gazdálkodással lehet eredményesen működtetni a jövőben a gazdaságokat – hívta fel a figyelmet a K&H.

mezogazd

A növényi termékek árának csökkenése tovább folytatódik, a KSH legfrissebb adatai alapján októberben 9,7%-os visszaesés történt. „A globálisan jó terméseredmények miatt soha nem voltak még ilyen magasan a készletek, így a most tapasztalható árcsökkenés ennek természetes következménye. Előre tekintve nagyon fontos azt látni, hogy ez az árcsökkenési folyamat túl fog nyúlni a jelenlegi termelési cikluson. A rekord volumenű készletszintek nemcsak most nyomják le az árakat, de már a jövő évi termelési szezonnak is hatalmas készletmennyiséggel fogunk nekikezdeni, ezért középtávon sem várható a növényi termékek árának emelkedése” – hangsúlyozta ki Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

„Mindez azt jelenti, hogy a tartósan alacsony árszint mellett csak nagyon tudatos, hatékony gazdálkodással lehet nyereséget termelni: költséghatékony technológia, genetika és tudatos gazdálkodói tervezés egyaránt szükséges” – hangsúlyozta a szakember.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek