Trend
Tipográfia

A Freedonia Group piackutató cég új jelentése szerint az aktív és intelligens csomagolás iránti kereslet Amerikában évi 8 százalékkal fog nőni – jóval nagyobb mértékben, mint az azonos időszakban a teljes csomagolási piac iránti kereslet – és 2017-re eléri a 3,5 milliárd dollárt.

Az intelligens csomagolás iránti kereslet rekord növekedést fog elérni, ami a periódusra vetítve 1,3 milliárd dollár lesz. Továbbá a termékek védelmének fokozott igénye és az élelmiszerbiztonsági követelmények szigorodása az új technológiák gyors fejlődéséhez fog vezetni, mint a QR kódok és egyéb mobil-barát marketing kódok, valamint az elektronikus nyomtatás elterjedése a csomagolásokon.

Az aktív csomagolás iránti kereslet várható növekedése évi 5,7 százalék, 2,2 milliárd dollár lesz 2017-ig. A gáz abszorberes csomagolás iránti kereslet előre láthatóan gyorsabban fog növekedni, mint az oxigén abszorberes csomagolás iránti kereslet az élelmiszer, az ital és a gyógyszerészeti termékek csomagolási piacán. 2012-ben az étel és ital volt az aktív és intelligens csomagolás két legnagyobb piaca, a gyógyszer piaccal a leggyorsabban növekedő piacok lesznek 2017-ig.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek