Zöld
Tipográfia

Játékosan tanítja meg a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtés fortélyaira a KukaLand, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) saját fejlesztésű multiplatform játéka.

 A népszerűsítő kampányt az OKTF NHI 2016. május 28-29-én Budapesten, a PlayKID-Minimax Gyermeknapon indította útjára, ahol már az első játékosok körében óriási sikert aratott.

A KukaLand végre egy olyan játék, amely színt visz a gyerekek által legtöbbször játszott verekedős és lövöldözős játékok világába, ráadásul kifejezetten hasznos is – így nyilatkoztak a helyszínen a szülők, miután a gyermekükkel közösen kipróbálták a játékot. A hétvégi rendezvényen legalább 1.200 család fordult meg az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) standjánál és próbálta ki a KukaLand játékot.

A KukaLand egy ismeretterjesztő és attitűdformáló multiplatform játék, amely a fiatal célcsoport digitális játékok iránti elköteleződésére alapozva, mind megjelenésében, kivitelezésében, mind pedig a különböző platformokra optimalizált játékok kifejlesztésével a kor elvárásaihoz igazodva igyekszik elragadni a felhasználók figyelmét.

Az OKTF NHI saját fejlesztésű játéka keretében a játékosok négy különböző - papír, műanyag, fém és üveg - világban barangolva az adott hulladéktípushoz és annak szelektív gyűjtéséhez kapcsolódó információkat sajátíthatnak el szórakoztató módon, miközben próbára tehetik ügyességüket, gyorsaságukat és kreativitásukat. A játék alapvetően nem arra fókuszál, hogy melyik kukába milyen hulladékot kell dobni, hanem a szelektív hulladékgyűjtés helyes módját (kiürítés, lapítás, válogatás) segít rögzíteni a gyerekekben.

Az ismeretterjesztést az egyes játékok végén edukációs üzenetek és egyéb érdekes, figyelemfelhívó információk segítik

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek