Zöld
Tipográfia

Rekordszámú, összesen 473 hulladékcsökkentést és a hulladékokkal való felelős, tudatos bánásmód elsajátítását, kialakítását elősegítő akció valósul meg idén az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében hazánkban.

A kampány önkéntesei elsősorban a hulladékok keletkezésének megelőzésére fókuszálnak, a legtöbb akció erre a témakörre irányul. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2015. november 21-29. között lesz. A kampány keretében – az Európai Bizottság megbízásából - európai akcióötletek tesztelése is zajlik idén.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja évről évre az, hogy minél több önkéntes bevonásával felhívja a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére, tárgyaink újrahasználatára és a hulladékká váló anyagok újrahasznosítására. A kampány fő törekvése rávilágítani ezek fontosságára és arra, hogy a mindennapok során minden ember tehet valamit a hulladékokkal való felelős, tudatos bánásmódon keresztül azért, hogy a rendelkezésünkre álló természeti környezetet és erőforrásokat megőrizzük a jövő generációi számára.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében idén összesen 473 akció valósul, amely minden megyét érint. A megyék közül idén Pest (a fővárost kivéve) a legaktívabb, Pest megyében 89 akció valósul meg. Veszprém megyében zajlik majd a második legtöbb (25) és Csongrád megyében a harmadik legtöbb (24) hulladékcsökkentő, szemléletformáló akció. Az abszolút rekorder idén Budapest összesen 146 akcióötlettel.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek