Zöld
Tipográfia

italoskartonKovács „Kokó” István, Csernoviczki Éva, Kovács Katalin, Kammerer Zoltán, Kökény Roland, Nagy Tímea és Pars Krisztián is szelektív hulladékgyűjtésre buzdítja a fiatalokat az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) útnak indított internetes játékában.

04 Szelektalas bajnokaA legnagyobb közösségi média oldalon, egy hónapon át futó, ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK elnevezésű játéksorozatban összesen három ügyességi és két tudásjátékban tehetik próbára ügyességüket kicsik és nagyok egyaránt. A rendhagyó internetes játék elindításával az IKSZ célja az, hogy népszerűsítse a környezettudatos gondolkodást, valamint hogy bemutassa és ösztönözze az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását. Az izgalmas szemléletformáló játék értékes nyereményekért zajlik, a nyertesek pedig az akció végén a támogató olimpikonokkal is találkozhatnak.


Taposd laposra online


Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szakmai munkájának és látványos akcióinak köszönhetően jelenleg már minden 100 felhasznált italos kartonból 23 db kerül a szelektív gyűjtőkbe, ami egyben sajnos azt is jelenti, hogy 77 db italos karton még mindig a hulladéklerakókon végzi az életét és nem kerül újrahasznosításra. Az IKSZ hosszú távú célja azonban az, hogy 2020-ig minden második italos kartont, azaz a teljes hulladék mennyiség 50%-át szelektíven gyűjtsük. E cél elérése érdekében, az IKSZ most hét olimpikonnal fogott össze és a legnépszerűbb közösségi média oldalon izgalmas, környezetvédelmi szemléletformáló játékra invitálja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK során a játékosok vidám és interaktív formában tanulhatják meg az italos karton szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának helyes lépéseit, míg a környezetvédelmi kvízek teljesítése révén új és érdekes ismeretekre tehetnek szert. A résztvevők minden játékban három szinten mérettethetik meg magukat, amelyek sikeres teljesítésével – az olimpikonok gratulációi mellett – pontokat gyűjthetnek. Az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK összes „erőpróbájának” sikeres teljesítésével a játékosok értékes fődíjat nyerhetnek, míg a pontrendszerben a tíz legtöbb pontot gyűjtő játékosnak november végén lehetősége lesz találkozni az ÖTDOBOZOS JÁTÉKOK „lánghordozóival”, a kezdeményezéshez csatlakozott olimpikonokkal. Az akcióhoz szakmai partnerként a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. is csatlakozott.
„A közösségi média ma már a fiatalok és felnőttek életének elválaszthatatlan részét képezi: a legnépszerűbb közösségi média oldalon már több mint 5 millió magyar felhasználó tájékozódik, szórakozik naponta akár több órát is, ami pedig komoly lehetőséget jelent a hatékony környezetvédelmi szemléletformálás számára” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. „A játékaink végigvezetik a résztvevőket az italos karton szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának lépésein, így még azok is sokat tanulnak majd belőle, akik már eddig is laposra taposták és a szelektív hulladékgyűjtőbe dobták ezt a hulladéktípust. Külön öröm számomra azt látni, hogy a korábbi olimpiákon hazánkat csodás érmekkel gazdagító sportolóink nemcsak a versenyeken szolgálnak követendő példaként a fiataloknak, de a magánéletben is tesznek azért, hogy egy élhetőbb, zöldebb és tudatosabb világot éljünk.” – tette hozzá.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek