Zöld
Tipográfia

italoskartonAz IKSZ iskolai oktatóprogramjához kapcsolódóan környezetvédelmi videó pályázatot hirdet „Lapíts és Szakíts”címmel általános- és középiskolás gyerekek részére, melynek célja annak bemutatása, hogy az italos kartondobozok szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók.

Ismert magyar előadók, köztük Tóth Gabi, Nagy Feró és a Beatrice, D. Tóth András, a Ladánybene 27 vagy a Belmondopéldáját is követhetik azok a gyerekek, akik részt vesznek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) legújabb kampányában.  Kevesen tudják, hogy a szelektív gyűjtés előtt laposra kell taposni a dobozokat. Ezt a momentumot, vagyis a „LAPÍTÁST” ragadja meg a mostani kezdeményezés. A pályázatban résztvevő fiataloknak ugyanisegy rövid, de kreatív és látványos videóban kell bemutatniuk azt, hogy ők hogyan lapítják és gyűjtik szelektíven a dobozokat.Az akció végén, ahírességek és a gyerekek által beküldött felvételekből az IKSZ egy zenei klipet állít össze, amelyben a doboz lapítások hangja, vagyis a pukkanások adják majd a ritmust. A pályázati felhívás több, mint 1000 iskolába, azaz kb. 250.000 diák számára jut el.A hírességek videói, amelyeket a gyerekek ösztönzése céljából készítettek, az IKSZ közösségi oldalain érhetők el (www.facebook.com/italoskarton).

Magyarországon minden városban van lehetőség az italos kartonok szelektív gyűjtésére azonban városonként eltérő az, hogymelyik gyűjtő edénybe kell dobni. Egy valami azonban mindenhol egységes: mielőtt a szelektív hulladékgyűjtőbe dobjuk a tejes vagy gyümölcsleves dobozokat, laposra kell taposni őket annak érdekében, hogy minél kisebb helyet foglaljanak el. Az IKSZ legújabb környezetvédelmi kampányának részeként arra kéri a fiatalokat, hogy örökítsék megakár telefonjukkal, egy rövid, 10-15 másodperces videóban, ahogyansaját kreatív vagy vicces ötletük alapján italos kartont lapítanak és kidobják azokat a szelektív hulladékgyűjtőbe,majd a felvételt küldjék beaz Egyesülés részére e-mail-ben. Az IKSZ arra számít, hogy a gyerekek kreativitása határtalan ésszámos felvételt küldenek be, amelyeken egyedibbnél egyedibb módokon lapítják a dobozokat.

„A videópályázatot általános és középiskolások körében hirdetjük meg. Még akár a felnőttekből is ki tudja hozni a gyereket, amikor LAPÍTJÁK az üres italos kartonokat, mielőtt kidobják azokat. Célunk tehát az volt, hogy ezt a környezetvédelmi szempontból komoly és fontos témát, mint a szelektív hulladékgyűjtés, közérthető, vidám és szórakoztató módon ismertessük meg a jövő generációival” – mondta Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója, hozzátéve: „Izgatottan várjuk a felvételeket, alegjobbakat pedig természetesen értékes ajándékokkal jutalmazzuk.”

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek