Zöld
Tipográfia

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) négy nagy áruházlánc és két hulladékkezelő vállalkozás összefogásával indította el idei első kampányát, ”Belső értékek – A megkopott külső értékes belsőt takar” címmel.

Az akció keretében az elektromos és elektronikai hulladék (röviden: e+e-hulladék) gyűjtésének fontosságára, és lehetőségeire hívják fel közösen a figyelmet a január 11. és február 9. közötti hétvégéken. Az akció célja, hogy a gazdasági érdekeiket félretéve, együtt álljanak ki egy közös ügy, a környezetvédelem mellett.

A Belső értékek – e+e-hulladék gyűjtőakció és nyereményjáték keretében öt hétvégén át összesen 88 helyszínen veszik vissza a régi, megunt, működő vagy akár működésképtelen többek között kis és nagy háztartási gépeket, szórakoztató elektronikai és számítástechnikai berendezéseket és barkácsgépeket. Ezekért cserébe a résztvevők azonnali ajándékot kapnak, és a nyereményjáték keretében övék lehet a fődíj, egy személyautó is.

A kezdeményezés legfontosabb üzenete, hogy csak összefogással, együttműködéssel, időnként a saját érdekeinket háttérbe szorítva valósítható meg az e+e-hulladékok nagyobb arányú hasznosítása, és ennek köszönhetően környezetünk fenntarthatósága. A kampány másik kiemelt célja a lakosság ismereteinek bővítése a témában: azt elérni, hogy az emberek ne otthon gyűjtsék, vagy a kukába dobják ki ezeket az esetenként veszélyes hulladéknak minősülő alkatrészeket is tartalmazó hulladékokat, hanem vigyék vissza pl. az áruházakba, hogy később a megfelelő előkezelést követően újrahasznosulhassanak.

A Belső értékek – e+e-hulladék gyűjtőakcióban és nyereményjátékban a bauMax, a Praktiker, a Media Markt és az INTERSPAR áruházláncok vesznek részt. Az elektromos és elektronikai hulladékokat ezek bármelyik hazai üzletébe vissza lehet vinni az érintett hétvégéken (kivételt képez ez alól a Praktiker, amelynek áruházaiban négy teljes héten át tart a kampány). Az akció keretében az üzletekbe visszavitt e+e-hulladék összegyűjtéséről, valamint újrahasznosításra való előkészítéséről, a FE-GROUP INVEST Zrt. és az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodik.

Aki beviszi az otthon feleslegessé vált elektromos és elektronikai eszközöket bármelyik partneráruházba, minden egyes leadott termék után 1000 forint értékű vásárlási utalványt kap ajándékba. A kupon akár ott helyben, de később is – legfeljebb 2014. március 31-ig – beváltható. Minden leadott háztartási gép, szórakoztató elektronikai és számítástechnikai berendezés, barkácsgép stb. után jár egy nyereményszelvény is, amellyel megnyerhető a fődíj, egy Opel Astra.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek