Zöld
Tipográfia

A környezetbarát csomagolóanyagokkal való kísérletezés, amelyek túlmutatnak a papíron, a műanyagon és az üvegen, kulcsfontosságúak bármely csomagolóanyag gyártónak, aki játékban akar maradni a piacon. Három új fejlesztésű csomagolást mutatunk be, melyek természetes alapanyagokból készültek és fenntarthatóak.

Tojáshéjból készült rugalmas film

A Tuskegee University (Alabama) kutatóinak sikerült létrehozni egy olyan filmet, amely hulladék tojáshéjból készül és hétszer nagyobb flexibilitású a bioműanyagnál.

A kutatók először nano méretű kálcium-karbonát darabokra zúzzák szét a tojáshéjakat, azután e tojáshéj részecskéket ötvözik tejsavból készült bioműanyag filmmel, vagy egyéb természetes forrásból származó polimerrel. Ez növeli a film rugalmasságát köszönhetően a maradék fehérjének, amelyek jelen vannak a tojáshéj részecskékben.

A rugalmas film biológiailag teljesen lebontható és egyaránt alkalmas élelmiszer-csomagolásra és a kiskereskedelmi csomagolásra.Érdekesség, hogy az orvoslás is kísérletezik a tojáshéj nano-részecskékkel a sebgyógyulásban és a csontok regenerációjánál.

A sörkorcsolya a csomagolás…

2016 elején a Saltwater Brewery indította el ehető hatos gyűrűből álló sörcsomagolását. A vásárlással tehát kapunk sört és egyben ehető sörkorcsolyát is.
Ezzel az új típusú fenntartható csomagolással a Saltwater Brewery célja az volt, hogy jelentősen csökkentse azt a hatalmas mennyiségű műanyagot, amelyet a tengeri madarak és élőlények évente megesznek és amelyben elpusztulnak.

ipa eheto


Bár a sörösdobozokat körbevevő csomagolás árpából és búzából készül, ez elég erősnek bizonyul ahhoz, hogy könnyedén elbírja egy átlagos sörösdoboz súlyát.

Szénából készült doboz

szena2

Ezt a „széna dobozt” a design tervezést hallgató Julien Suzanne készítette sajtolt szénából. Egyszerű, fenntartható és kellőképpen vidéki hangulatú megoldást nyújt arra, hogyan őrizzük meg a hagyományos szárazkolbász minőségét.

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek