Innováció
Tipográfia

A tojásdoboz mini salátakertté alakítható, némi víz és a University of Brighton végzős egyetemistájának tervei segítségével.

Holly Mapes  Hexa nevű projektje egy hatszögletű doboz, amit ha lehajtunk, kerti zsázsát termeszthetünk a már korábban a dobozba helyezett magokból. Ha vizet adunk hozzá, a biológiailag lebomló újrahasznosított tojástartó karton egy-egy cellájából kerti zsázsa nő.

Mapes elmondta: „Az ötlet az egyetem utolsó évében született, amikor éppen az Étel és a Csomagolási Szemét az Otthoni Felhasználásban című projektemhez végeztem kutatást. Nagyon érdekesnek találtam, hogy a tojásnak már megvan a maga természetes csomagolás – a héja, és mi vásárlók mégis használunk egy másik csomagolást, hogy hazaszállítsuk.

Arra gondoltam, hogy lehetne egy alternatív második élete is a tojáscsomagolásnak, amely arra ösztönözne minket, hogy gondolkodjunk el, hogy mihez is kezdünk a szemetünkkel, valamint hogyan lehetne úgy átszervezni a csomagolást, hogy az elsődleges célon túl is fel lehessen azt használni. A Hexa- Egg csomagolás másodlagos terméket ad a vevőnek, a kerti zsázsát, amely nemcsak kiegészíti a tojást, de a másodlagos funkció alkalmazásával még tudatosabbá is teszi a vásárlót.”

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek