Innováció
Tipográfia

A környezettudatos háztartási és higiéniai gyártó, a Method legújabb termékét limitált szériás palackokban dobta piacra, amely részben tengeri hulladékokból kinyert műanyagból készül.

Ecover okeanA Method legújabb fejlesztésű palackjait az óceánból kinyert műanyagból és már egyszer felhasznált flakonokból készíti. A korlátozott kiadású Method-termék kettő az egyben áru, ugyanis egyszerre lehet folyékony szappanként és mosogatószerként is használni, és kizárólag a Whole Foods Market boltjaiban kapható.
Tudósok becslése szerint jó néhány millió tonna műanyag kerül évente az óceánokba, amely nemcsak a környezetet szennyezi, de a tenger élővilágában is
kárt okoz. Az óceán műanyagját felhasználva a Method meg kívánja mutatni, hogy a vállalkozások miként képesek kezelni a környezeti problémákat. Szinte az összes Method-termék csomagolása újragyártott műanyagból készül, amely így is segít csökkenteni a szemétdombokon és az óceánban található hulladékot.
„Az a célunk az óceánműanyagból készült csomagolással, hogy megmutassunk egy életképes megoldást a műanyagszennyezésre, amely közben olyan alapanyagot használunk, amely már itt van a bolygónkon” – mondta Adam Lowry, a Method társalapítója és fenntarthatóságért felelős vezetője. „A Method óceánműanyag-flakonja erőteljesen megmutatja, hogy lehetséges az újrafelhasználás.
Újragyártva és újrafelhasználva a flakonjainkat elzárjuk azt a csapot, amelyen keresztül a műanyagok az óceánokba ömlenek, és megtesszük az első, legfontosabb lépést, az óceánok műanyagszennyezettségi problémájának megoldása irányába”.

A Method partnere az újrahasznosító Envision Plastics, amely kifejlesztette a flakonok gyártását is.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek