Innováció
Tipográfia

Az Ecover – a környezet megtisztítását célul kitűző vállalat – új csomagolást vezetett be, amit az óceánokból, tengerekből kihalászott műanyagból készít.

A mosogatószerrel töltött Ecover Ocean Bottle teljes egészében újrahasznosított műanyagból készült, melynek 10 százaléka a tengerekből származik. Magát a mosogatószert speciális „tengeri levendula és eukaliptusz” illattal fejlesztették ki.
Az alapanyag beszerzését a „Waste Free Oceans” „catch of the day” projekt teszi lehetővé, melynek keretében az európai halászhajókat egy új technológiával szerelték fel. A halászok begyűjthetik a tengeren hánykolódó szemetet és ezzel pénzt is kereshetnek.

A teszt projekt alatt a szemetet a Closed Loop Recycling üzemébe küldik, ahol feldolgozzák és újrahasznosítják. A Logoplaste ebből készíti el az Ecover palackokat. A vállalat legfőbb célja, hogy megteremtse az óceánok módszeres megtisztításának feltételeit.

Az Ecover 2013-ban fogadta meg, hogy az újrahasznosított műanyagok új fajtáit vezeti be a csomagolásokban, ennek a fejlesztésnek volt a része az Ecover Ocean Bottle. Ezzel kívánnak más gyártóknak is üzenni, hogy kövessék a példájukat. Az Ecover az idei évben egy tonna, a tengerekből származó műanyagot használ majd fel, amit a következő évben három tonnára kíván növelni.
„A tengerekben hánykolódó kidobott műanyagok problémája óriási: közel 46 ezer darab műanyag kavarog minden négyzetmérföldön az óceánokban és minden évben legalább egy millió tengeri madár, 100 ezer cápa, teknős, delfin és bálna hal meg a műanyagok lenyelése miatt. Nincs választás, meg kell tisztítanunk a tengereket.” – hangsúlyozta Philip Malmberg, az Ecover vezérigazgatója.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek