Hírek
Tipográfia

Az idén ötödik alkalommal megrendezett európai hulladékcsökkentési hét kezdeményezéshez november 6-ig lehet csatlakozni, a november 19-27. között zajló rendezvény idén a csomagolási hulladékok mennyiségének csökkentését helyezi a középpontba - közölte az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság.

    Magyarország 2012 óta minden évben részt vesz az Európa-szerte megrendezett akciósorozatban, amelyet az Európai Bizottság is támogat. A központi témához igazodó, magyarországi kezdeményezés idei jelmondata: "többet ésszel, mint csomagolással".
    A figyelemfelhívás mellett a program célja a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzését és a termelt mennyiség csökkentését elősegítő jó gyakorlatok felkutatása, bemutatása, népszerűsítése és a közösségek társadalmi felelősségvállalásának mozgósítása.
    Magyarországon a kampányához csatlakozva a résztvevők vállalásokat tehetnek a hulladékcsökkentésre a www.vallalom.eu oldalon felsorolt praktikák segítségével. A saját, kreatív ötlettel rendelkezők pedig a www.hulladekcsokkentesihet.hu weboldalon regisztrálhatják akcióötletüket.
    A hulladékcsökkentési héthez csatlakozhat államigazgatási szerv, egyesület, civil szervezet, gazdálkodó, ipari szervezet, oktatási intézmény, magánszemély, valamint egyéb szervezet is mint például egyház, kórház vagy kulturális központ.

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek