Hírek
Tipográfia

Az idén ötödik alkalommal megrendezett európai hulladékcsökkentési hét kezdeményezéshez november 6-ig lehet csatlakozni, a november 19-27. között zajló rendezvény idén a csomagolási hulladékok mennyiségének csökkentését helyezi a középpontba - közölte az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság.

    Magyarország 2012 óta minden évben részt vesz az Európa-szerte megrendezett akciósorozatban, amelyet az Európai Bizottság is támogat. A központi témához igazodó, magyarországi kezdeményezés idei jelmondata: "többet ésszel, mint csomagolással".
    A figyelemfelhívás mellett a program célja a csomagolási hulladékok keletkezésének megelőzését és a termelt mennyiség csökkentését elősegítő jó gyakorlatok felkutatása, bemutatása, népszerűsítése és a közösségek társadalmi felelősségvállalásának mozgósítása.
    Magyarországon a kampányához csatlakozva a résztvevők vállalásokat tehetnek a hulladékcsökkentésre a www.vallalom.eu oldalon felsorolt praktikák segítségével. A saját, kreatív ötlettel rendelkezők pedig a www.hulladekcsokkentesihet.hu weboldalon regisztrálhatják akcióötletüket.
    A hulladékcsökkentési héthez csatlakozhat államigazgatási szerv, egyesület, civil szervezet, gazdálkodó, ipari szervezet, oktatási intézmény, magánszemély, valamint egyéb szervezet is mint például egyház, kórház vagy kulturális központ.

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek