Hírek
Tipográfia

A Tetra Pak publikálta 2015. évi fenntarthatósági jelentését, ismertetve a cég idei eredményeit a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás terén.

A vállalat Magyarországon is sikeresen teljesítette környezetvédelmi célkitűzéseit: a budaörsi gyárban hosszú távon 52%-kal csökkentették a fajlagos energiafelhasználást, a feldolgozásra kerülő papír alapanyagoknak már 70%-a tanúsítottan felelős erdőgazdálkodásból származik.

A Tetra Pak több területen is jelentős előrelépését ért el fenntarthatósági törekvéseinek teljesítésében. Egyebek mellett:

2015 januárjában az áruházak polcaira került a világ első, teljesen megújuló, növényi alapú csomagolása, a Tetra Rex® doboz.

Júniusban a vállalat bejelentette a Tetra Pak E3 bevezetését. Az új töltőgép különlegessége, hogy hidrogén-peroxid helyett elektron részecskéket használ a csomagolóanyag fertőtlenítéshez, amely jelentős energia-megtakarítást és csökkenő környezeti hatást eredményez.

A vállalat globális üzemi munkavédelmi rendszert vezetett be, 2016 végéig minden Tetra Pak gyártóegységre meg kívánja szerezni az OHSAS 18001 tanúsítványt. Eddig a gyárak 50%-át tanúsították, 2013-ban ez az arány 42% volt.

A Tetra Pak „Food for Development” (Élelmiszerrel a fejlődésért) programjának keretében világszerte folytatta a kormányzatok és ügyfelek támogatását az iskolai étkeztetési programokban. Ennek köszönhetően 2014-ben rekord számú, 66 millió gyermek kapott tejet és egyéb, Tetra Pak csomagolású tápláló italokat az iskolákban.

A Tetra Pak budaörsi gyára idén megszerezte az Európai Bizottság által kidolgozott EMAS tanúsítványt, mely a környezetvédelem terén nyújtott teljesítményüket folyamatosan javító vállalkozások és más szervezetek elismerésérére szolgál. Szintén fontos eredmény, hogy a gyártóüzem 68%-kal csökkentette gázfelhasználását valamint 50%-kal villamosenergia fogyasztását.

Az itthon gyártott italos kartonok 70%-a készül FSC® (Forest Stewardship Council®, magyarul Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által tanúsított papírból, míg a 2014-ben Magyarországon forgalomba kerülő italos kartondobozoknak már 20,2%-a viselte az FSC emblémáját. A hulladékká vált italos kartonok visszagyűjtési aránya 2014-ben elérte a 23,4%-ot.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek