Hírek
Tipográfia

Mintegy 5 százalékos forgalomnövekedést ért el 2014-ben a Rondo Hullámkartongyártó Kft.

Amagyarországi csomagolóipar vezető vállalatai között jegyzett társaság 20 éve folyamatosan nyereséggel működik, amelyet tavaly is tovább tudott növelni. A hullámkarton csomagolóanyagok piacán mostanra jelentős túlkínálat alakult ki, az egyre erősödő árversenyben pedig csak a hatékonyság folyamatos növelésével lehet az üzleti tervszámokat hozni. Ennek jegyében a Rondo 2015-ben tovább folytatja beruházási programját. A tervek szerint a cég soroksári hullámkartongyárában idén egy új, ún. hajtogató-ragasztó berendezést telepítenek, közel 400 millió forintos beruházással.

A kiélezett piaci verseny ellenére újabb sikeres évet tudhat maga mögött a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Az évi mintegy 12 milliárd forintos forgalmat lebonyolító csomagolóanyag-gyártó vállalat tavaly 5 százalékkal növelte árbevételét, lényegében változatlan termelési volumen mellett.

„Ennél is fontosabb, hogy vállalatunk immár 20 éve folyamatosan nyereségesen működik, s tavaly a tervezetthez képest is magasabb üzemi eredményt sikerült elérni” – hívta fel a figyelmet Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalatvezető elmondta: a Rondo munkáját segítette, hogy a magyarországi fogyasztás élénkülése 2014 során a kereskedelmi forgalomban is lecsapódott. A kereskedelmi forgalom bővülése pedig a csomagolóiparban is többlet megrendelés-állomány formájában jelent meg.

„Különösen erősnek bizonyult a piacon az év vége. A megrendeléseket hónapokon keresztül a karácsonyi akciókra készülő ügyfelek megbízásai hajtották, főként a szórakoztatóelektronikai termékeket és a fehérárut gyártó vállalatok, valamint az ital- és édességgyártó cégek részéről” – tette hozzá Sigray Mária.

Ezzel együtt a környezetbarát hullámkarton csomagolóanyagok piacán mostanra jelentős túlkínálat alakult ki, amelynek hatása erősödő árverseny formájában jelenik meg a piacon.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek