Hírek
Tipográfia

Újabb, mintegy 350 millió forint értékű beruházás átadásával ünnepelte magyarországi leányvállalata megalapításának húszéves évfordulóját a Rondo csoport.

Az osztrák érdekeltségű cégcsoport 1994-ben alapította magyarországi leányvállalatát Rondo Hullámkartongyártó Kft. néven. A cég immáron 10 ezer négyzetméter alapterületen működteti hullámkarton csomagolóanyagokat gyártó üzemét Soroksáron. A Rondo Hullámkartongyártó Kft.-nél a következő években további fejlesztések valósulhatnak meg, így a társaság tervei szerint 2015-ben egy új hajtogató-ragasztó gépsorral bővítik üzemük gépparkját. A folyamatos fejlesztések célja, hogy a vállalat mindig az elérhető legkorszerűbb csomagolásgyártási technológiák mellett gyártson Magyarországon is, irányt mutatva a teljes hazai csomagolóipar számára – hangsúlyozták a vállalat vezetői.

A magyarországi csomagolóipar piacvezető vállalatai között jegyzett Rondo Hullámkartongyártó Kft. idén ünnepli működése megkezdésének 20 éves jubileumát. A vállalat számára az elmúlt két évtized a folyamatos minőségi termelés és fejlesztések jegyében telt el. Ebbe a sorba illeszkedik a cég soroksári gyárában most átadott újabb beruházás is. A Rondo Hullámkartongyártó Kft. 350 millió forintos beruházással egy robottechnológiával működő ún. palettázó berendezést telepített, ezzel téve teljessé automata áruáramlási rendszerét soroksári üzemében. „Az újítás lényege, hogy a gyártósor végén egy robotizált berendezés veszi le a készárut, és rendezi szállításra alkalmas egységekbe” – fogalmazott Sigray Mária, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezető igazgatója a vállalat soroksári üzemében október 3-án megrendezett évfordulós és átadási rendezvényen.

A termelés hatékonyságát növelő, a fokozódó élelmiszer-biztonsági elvárásoknak elébe menő technológiát a világszínvonalú gépparkkal rendelkező Rondo csoport első lépésként két ausztriai gyárában telepítette tavaly. A kedvező tapasztalatokat látva a csoport tulajdonosai úgy döntöttek, hogy hazánkban is bevezetik az iparágban iránymutatónak számító technológiát - a magyar piaci szereplők közül elsőként.

A jövőbe mutató beruházások sorát ezt követően is folytatja a társaság. A tervek szerint a soroksári hullámkartongyárban 2015-ben egy új, ún. hajtogató-ragasztó berendezést telepítenek, közel 400 millió forint beruházással.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek