Hírek
Tipográfia

A Coca-Cola Enterprises (CCE) 27 százalékkal kevesebb csomagolást használ, mint 2007-ben, hogy továbbra is teljesítse a fenntarthatósági célokat.

Az FMCG vállalat Nagy-Britannia egyik legnagyobb csomagolás felhasználója, a legújabb adatok szerint 178 ezer tonna csomagolást használt fel, közte üveget, alumíniumot, PET műanyagot és olyan másodlagos csomagolásokat a termékek biztonságos szállításához, mint karton és zsugorfólia.
Nagy-Britanniában a műanyag palackok majdnem felét (47%) újra feldolgozzák.
A CCE teljes értékteremtési lánc szén-dioxid kibocsátásának 52 százalékát teszik ki a csomagolóanyagok. A vállalat azon dolgozik, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát fenntarthatóbb csomagolás felhasználásával. Az előző hónapban a CCE bejelentette, hogy az alap üzleti tevékenységének ökológiai lábnyomát 23 százalékkal sikerült csökkenteni 2007 óta, túlszárnyalva a 15 százalékos célt. Azt is kiemelték, hogy évi 52 millió fontot fordítanak berendezésekre és épületekre Nagy-Britanniában. A cég arra fókuszál, hogy minél könnyebb csomagolást alkalmazzon. 2013-ban a fél literes PET palackok súlyát 24,7 grammról 21,7 grammra csökkentették, az idei évben pedig a tervek szerint tovább csökkentik 19,9 grammra. Emellett a nagyobb kiszerelések csomagolásának súlyát is folyamatosan csökkentik.

Eközben az alumínium dobozok újrahasznosítását is ösztönzik: támogatják a „Metal Matters” kampányt, ami arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy még több dobozt hasznosítsanak újra. Az újrahasznosított PET műanyag (rPET) felhasználása mellett egy új, megújuló, úgynevezett PlantBottle műanyag alkalmazására koncentrálnak, ami 22,5 százalékban tartalmaz növényi alapú anyagot és 25 százalék rPET-et. Véleményük szerint ez lehet a leginkább környezetbarát megoldás.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek