Hírek
Tipográfia

A japán Panasonic a várakozásokkal szemben mégsem vásárolja fel a szlovén Gorenjét - közölte a helyi sajtó pénteken. Az akvizíció lehetett volna az egyik legnagyobb külföldi befektetés a szlovén iparba – közölte a szlovén sajtóra hivatkozva az MTI.

A Gorenjében 10,74 százalékos részesedése van a Panasonic elektronikai konszernnek. A szlovén cég júliusban jelentette be, engedélyezi, hogy a Panasonic átvilágítsa a céget, amelynek feltételezett célja, hogy a japán vállalat növelje részesedését, sőt akár többségi tulajdonos legyen a szlovén cégben. 

business 1730089 640

A Panasonic csütörtöki közleménye szerint ugyanakkor a japán cég ebben a pillanatban nem kívánja növelni részesedését a Gorenjében. A Panasonic bejelentése után a ljubljanai értéktőzsdén ideiglenesen felfüggesztették a Gorenje részvényeinek kereskedését.

Később a szlovén háztartásigép-gyártó cég közzétette, hogy a vállalat az év első kilenc hónapjában 900,9 millió euró árbevételt könyvelt el és 41 millió euró profitot termelt, az egy évvel korábbi 6,9 millió euró veszteség után. A Gorenje részvényárfolyama július óta, a felvásárlási szándék bejelentése óta emelkedett.

MTI

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek