Hírek
Tipográfia

A hatóság 20-féle csokoládé terméket ellenőrzött, tekintettel a közelgő ünnepi szezonra. A vizsgálat célja annak megállapítása volt, hogy a mintavételezett termékek megfelelnek-e a vonatkozó élelmiszerkönyvi előírásnak.


A Magyar Élelmiszerkönyv előírása értelmében a csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek a kakaóvajon kívül nem tartalmazhatnak más egyéb növényi zsírt, csupán néhány engedélyezett kivételt (például: pálmaolaj, mangó magzsír). Ezen zsírok mennyisége is legfeljebb 5% lehet.
Abban az esetben viszont, ha a termék a kakaóvajon kívül más egyéb növényi zsírokat is tartalmaz, a „csokoládé”, illetve „tejcsokoládé” megnevezések mellett, kötelező feltüntetni a „kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz” jelölést - méghozzá jól látható helyen - ott, ahol az összetevők listája is van. A hatóság 10-féle mikulás csokoládé figura, valamint 10-féle táblás csokoládé esetében vizsgálta, hogy a vonatkozó előírásoknak megfelelnek-e. A vizsgálat során valamennyi termék megfelelt a vonatkozó előírásoknak.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek