Hírek
Tipográfia

A világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a Ghraoui Chocolate Hatvanban 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást valósít meg - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

    A miniszter kiemelte: a cég, amely a világ egyik legrangosabb, prémium-csokoládékat előállító vállalkozása, 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre. A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, a Hatvanban gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják - tette hozzá Szijjártó Péter. Jelezte: a kormány egyedi támogatásként 1,5 milliárd forintot adott a beruházáshoz.
  
A csokoládégyártó vállalatot 1805-ben alapították szíriai családi vállalkozásként, a cég neve azóta is patinásan cseng az arab világban, de mára már a világ 5-6 legjelentősebb csokoládéipari cégei között tartják számon, megrendelői a világ legdrágább, prémium szállodái, illetve az "ötcsillagos légitársaságok". A hatvani cég elsősorban prémium csokoládét és bonbont fog gyártani - fűzte hozzá a miniszter.
   
    A tájékoztatón elhangzott: az is jelentős eredmény, hogy 15 év után az édesipar visszatér Hatvanba, és több mint 500 embernek ad munkát.

 

(MTI, foto: Illyés Tibor)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek