Személyi hír
Tipográfia

Légli Ottót választotta elnöknek a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) keddi ülésén - jelentette be Frittmann János, az átmeneti időszakban ügyvezető elnökként tevékenykedő elnökségi tag az ülést követő sajtótájékoztatón, Budapesten.

    A korábbi elnökség tagjai bizalmi szavazást kértek maguk ellen, Tornai Tamás korábbi elnök lemondott elnökségi tagságáról, a másik kilenc tag újra bizalmat kapott. Az új elnökségi tag Nyilas János lett - ismertette az ülés további részleteit Frittmann János.
    A HNT új stratégiájának kidolgozása elkezdődött, várhatóan nyárra végleges formát ölt - mondta Légli Ottó a tájékoztatón.
    A stratégia egyes elemeinek kidolgozását egy-egy elnökségi tag felügyeli. Része a stratégiának a kutatás, az oktatás, a szőlészeti- és borászati alapok, a marketing és a kommunikáció is - ismertette a részleteket az új elnök.
    A jövőben a HNT jobban támaszkodik az apparátusra, így kinevezték az új főtitkárt Brazsil Dávid személyében, és újra lesz szakmai igazgató is. Megújítják a számítástechnikai infrastruktúrát is. Ennek egyik célja a 60 ezer tag személyi és termelési adatainak a nyilvántartása, másrészt a HNT döntéseinek és más fontos információknak az eljuttatása a tagságnak - mondta Légli Ottó.
    Pál Sándor alelnök az alapszabály tervezett módosításáról számolt be. Javasolják két alelnöki poszt létrehozását, de ehhez a hegyközségi törvényt is módosítani kell. Amennyiben ez megvalósul, Frittmann János lehet a másik alelnök. A módosítás tartalmazza az ügyvezető igazgatói poszt létrehozását, továbbá azt is, hogy személyi kérdésekben nem kétharmaddal, hanem egyszerű szótöbbséggel döntenek a jövőben.
    Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a 2012-es hegyközségi törvény után a HNT szakmaközi szervezet lett. A tárca és a HNT
célja azonos: a magyar borászat fejlesztése, egyebek mellett a jövedelmezőség javításával - hangsúlyozta Gál Péter.

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek