Személyi hír
Tipográfia

A Magyar Sörgyártók Szövetsége dr. Schillinger Attilát választotta a szervezet új igazgatójának.

A vezető hazai sörgyártókat tömörítő érdekképviseleti szervezet tagjai négy gyárban évente több mint 6 millió hektoliter sört gyártanak. Az új igazgató feladata a hazai sörgyártás versenyképességének javítása, valamint a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése lesz.

Dr. Schillinger Attila húsz éves kommunikációs és érdekképviseleti tapasztalattal rendelkezik. Jogi doktori diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, majd az Egyesült Államokban tanult Public Relations-t. Kommunikációs tanácsadóként vezető pozíciókban dolgozott Londonban, majd Németországban. Vállalkozóként több sikeres startup vállalatot alapított és vezetett. E mellett a Budapesti Gazdasági Főiskola címzetes docense és elnöke a társadalmi vállalkozásokat fejlesztő NESsT felügyelőbizottságának.

“Megtiszteltetés számomra, hogy a magyar gazdaságban fontos szerepet játszó hazai söriparért dolgozhatok. Célom, hogy megmutassuk a sörfogyasztás trendi és izgalmas arcát, szorosan összekötve azt a gyors ütemben fejlődő modern magyar gasztronómiával,” – mondta az igazgató. “Fontos cél az is, hogy javuljon a hazai sörgyártók versenyképessége, megőrizve és ha lehet bővítve az iparágban a foglalkoztatást, valamint a magyar beszállítói hálózatot,” – tette hozzá Schillinger.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége a vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezete. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft, a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. négy magyarországi gyárban összesen 6,1 millió hl sört termeltek 2013-ban. A sörgyárak 1700 főt foglalkoztatnak és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25000 főnek. Az MSSZ tagvállalatai 2013-ban 66 milliárd forinttal járultak hozzá a közteherviseléshez.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek