Üzletlánc
Tipográfia

Az alapvetően termelőket és feldolgozókat tömörítő Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felvette tagjai közé az Auchan Magyarország Kft-t. A lépés egyfajta békekötés az áruházlánc és a hazai termelők között.

Amellett, hogy a szervezet tagjai közé vette az Auchan Magyarország Kft-t, együttműködési megállapodást is kötött vele, amit Istvánfalvi Miklós, a Terméktanács elnöke és Dominique Docoux, az Auchan vezérigazgatója írt alá. Az üzletlánc igazgatója elmondta, hogy az együttműködéssel a hazai, kiváló minőségű tej folyamatos biztosítása a céljuk. Továbbá a megállapodással a hazai vállalkozások pozícióit is erősítik. A Terméktanács és az Auchan közös célokat fogalmazott meg, valamint együttműködést olyan témakörökben, amelyekben egyértelmű a piaci szereplők érdekközössége. (A megállapodás részletes szövege a Terméktanács honlapján olvasható.)

Az eddig elsősorban termelőket és feldolgozókat tömörítő szervezet azt reméli, hogy hosszútávon a termékpálya teljes vertikumát (termelők, feldolgozók, kereskedők) reprezentatív módon képviselhetik. Ennek első lépéseként tekint a mostani megállapodásra, mert már több kiskereskedelmi vállalat is jelezte tagfelvételi igényét. A Terméktanács reméli, hogy ettől a lépéstől a piaci szervezettség javulni fog, illetve, hogy a konzultációs és együttműködési lehetőségek szélesednek. Ezzel a termékpályán felmerülő problémákat, a fogyasztók érdekeit is szem előtt tartva, gyorsabban és hatékonyabban oldhatnák meg.

A megállapodás azért is rendkívüli jelentőségű, mert a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az utóbbi években számtalan alkalommal támadta az üzletláncot tisztességtelen piaci magatartás gyanúja miatt. A közelmúltban az olcsó, külföldi UHT-tejek miatt pedig fel is jelentette az Auchan Magyarország Kft-t. A szervezet szerint az áruház irreálisan alacsony áron értékesíti a külföldről származó, ultra magas hőmérsékleten kezelt tejeket. A megállapodás joggal veti fel a kérdést, hogy az Auchan változtat-e üzletpolitikáján és eltünteti-e a polcairól a konkurens termékeket.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek