Üzletlánc
Tipográfia

A hazai Tescókban várhatóan közel 2,5 millió palack pezsgő, gyerek pezsgő, gyöngyöző bor fogy az idei szezonban. Az áruházlánc a számos ízben elérhető gyöngyöző ital mellett 10 féle lédig és áruháztípustól függően 30-40 féle előrecsomagolt virslivel várja a vásárlókat szilveszter előtt, 220 hazai üzletében.

 Ha szilveszter, akkor pezsgő és virsli. Ezek bizony nem hiányoznak egyetlen óévbúcsúztató eseményről sem. A Tesco széles pezsgőkínálatából mindenki ki tudja választani kedvencét, hiszen az áruházlánc polcain megtalálhatók a különböző gyümölcs-ízesítésű pezsgők, a kölyökpezsgők és a gyöngyöző borok is. A pezsgő szezon már november közepén elkezdődik, s egészen az év végéig tart. Idén, ebben az időszakban várhatóan közel 2,5 millió palack pezsgőt vásárolnak majd meg a fogyasztók a hazai Tesco áruházakban. Ha ennyi palackot egymásra helyeznénk, akkor 700 km magas tornyot kapnánk. A gyerekpezsgőből decemberben várhatóan több mint 400 000 üveget értékesít majd az áruházlánc.

 Érdekesség, hogy még mindig az édes pezsgő a legkeresettebb, de a tendencia azt mutatja, hogy az előző évekhez képest egyre többen választják a félszáraz és száraz termékeket is. A prémium pezsgők közül kifejezetten ez a két kategória fogy a legjobban. Aki azonban inkább a kedvező áru, ám jó minőségű ital mellett dönt, annak is érdemes ellátogatnia a Tescóba, hiszen a König Sekt pezsgőmár 519 forintos áron megvásárolható, a Schloss Böchingen gyöngyöző pedig már 499 forintért érhető el.

 A szilveszter másik elmaradhatatlan kelléke a virsli, melyből szintén széles választék várja az újévi mulatságra készülőket, hiszen közel 50 féle virsliből választhatják ki a kedvencüket a Tesco áruházakban. Az év utolsó hónapjában több mint 400 tonna virsli fogy. Ezt a mennyiséget több mint 50 kamionra lehet felpakolni, és a belőlük épített út Rómáig is elérne. Szilveszter közeledtével a virsli-forgalom az az év többi hónapjához képest nagyságrendileg a négyszeresére emelkedik.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek