Kutatás
Tipográfia

A KSH adatai szerint 2015 júniusában a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,2, naptárhatástól megtisztítva 6,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,1, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,0%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2015. január–júniusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,1%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit.

2015. júniusban

az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 772 milliárd forint volt;

az országos kiskereskedelmi forgalom 46%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 36%-a a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 18%-a az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.

2015. júniusban az előző év azonos időszakához viszonyítva, naptárhatástól megtisztítva

A kiskereskedelmi forgalom volumene 6,2%-kal nőtt. (A második becslés adata megegyezik az első becslésben közölt adattal.)

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 4,5%-kal emelkedett. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,1, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 5,9%-kal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene 8,1%-kal emelkedett. A használtcikk- (15%), a textil-, ruházati és lábbeli-, illetve a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (egyaránt 12%), az iparcikk jellegű vegyes- (11%), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszerüzletekben (7,1%) növekedtek az eladások; a bútor-, műszakicikk-üzletekben nem változott a forgalom volumene.

Az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 29%-kal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés. Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 9,0%-kal nőtt. Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 4,3%-kal nőttek.

2015. január–júniusban az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva

a kiskereskedelmi forgalom volumene 6,1%-kal emelkedett;

az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 3,4, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 8,8%-kal nőtt az értékesítés volumene.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek