Általános
Tipográfia

A Nébih az új kenyér ünnepe előtt több pékségben is ellenőrzést tartott az elmúlt napokban: az ellenőrzés eredményeként egy budapesti pékség működését súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.

  A tájékoztatás szerint többek között kosz, pókháló, rendetlenség fogadta hétfőn az ellenőröket a budapesti pékségben, az üzembe a dolgozókon kívül két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött esetenként már penészes péksüteményeket és kenyeret tároltak.
     Az üzemben nyomon követési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőség megőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban 500 kilogramm zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.
     A higiéniai körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált összesen mintegy 1800 kilogramm jelöletlen, illetve nem nyomon követhető terméket, péksüteményeket, száraz kenyeret megsemmisíttették - olvasható a közleményben.

A Magyar Pékszövetségnek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által - több hiányosság miatt - bezárt pékség nem tagja a szövetségnek.

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek