Általános
Tipográfia

Napjaink tudatos fogyasztójának számos dolog lehet érték egy termék kiválasztásakor: a természetes összetevők, tápértékek, allergének mellett egyre nagyobb figyelem irányul a környezettudatos bio termékekre, nem utolsó sorban arra, hogy a termék honnan származik, hol készült.

Nemzetközi tendencia, hogy a tudatos fogyasztók a hazai gyártók termékeit részesítik előnyben, ezzel is támogatva országuk gazdaságát. Itthon az erre utaló tanúsító védjegyek kiadásáról a ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. gondoskodik, rendelet által pontosan meghatározott kritériumok alapján, hogy mit is nevezhetünk magyar terméknek, hazai terméknek vagy hazai feldolgozású terméknek.

A magyar termék magyar alapanyagból, Magyarországon gyártott termék.

A hazai termék alapanyagainak legalább 50%-a magyar és a feldolgozás, gyártás minden egyes lépése itthon zajlik.

A hazai feldolgozású termék a Magyarországon feldolgozott, de többségében import eredetű összetevőket tartalmazó termékek gyűjtőneve.

A ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. annak érdekében, hogy a fogyasztók ezirányú támogató magatartását elősegítse, a fenti kategóriák jelölésére három könnyen felismerhető, megjelenésében is tartalmat hordozó logót hozott létre. A védjegyhasználatot pályázat útján lehet elnyerni és a Tanúsítási Szabályzatban megfogalmazott feltételeknek megfelelő termékeken lehet feltüntetni.

 

 

 

 

 

A SafeBrand mobil applikáció célja többek között, hogy a márkáktól, gyártóktól származó teljes körű és hiteles információk biztosításával védje a fogyasztót a gyanús termékektől és elősegítse a felelősségteljes vásárlási döntések meghozatalát. A SafeBrand és a ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően a SafeBrand alkalmazás a jövőben a magyar és hazai, ill. hazai feldolgozású termékekre is külön felhívja a fogyasztók figyelmét, feltüntetve a megfelelő logót a jelölést jogosan használó termékek adatlapján.

SafeBrand – biztos kapocs a márkák és a fogyasztók közt

A SafeBrand egy Magyarországon egyedülálló szolgáltatás és ingyenes mobil alkalmazás (iPhone-ra és Androidra), mely hiteles és széleskörű termékinformációkhoz biztosít elérést a terméken található vonalkód leolvasásával. A termékek adatlapján megjeleníthetők:

  • Tápérték és összetevők
  • Minősítések (Pl. Magyar Termék, Bio, stb.)
  • Allergén vagy speciális összetevők
  • Kapcsolódó termékek és receptek
  • Aktuális akciók, promóciók, játékok

A SafeBrand garantálja, hogy csak a márkatulajdonos által megadott hiteles, ellenőrzött adatokat közvetít. Ezek az információk bárhol, bármikor lekérhetők a mobil alkalmazás segítségével. A SafeBrand szolgáltatásrendszerben jelenleg több, mint 9000 termék érhető el részletes adattartalommal. Amennyiben az ön terméke jelenleg még nem szerepel a SafeBrand termékadatbázisban vegye fel a kapcsolatot SafeBrand-del az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a +36 1 412 39 48 -as telefonszámon.

Bővebben: www.safebrand.hu

Kövesse a SafeBrand-et: www.facebook.com/safebrand 

Alkalmazás letöltése itt:  http://www.safebrand.hu/let%C3%B6lt%C3%A9s.html

 

A ”MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft.-ről

A 8 éve 13 cég részvételével alakult civil szervezet, mára csaknem 120 védjegyhasználóval rendelkezik, tanúsító védjegyei kb. 2500 itthon készült termékre hívják fel a figyelmet. A védjegyrendszer a 74/2012. (VII.25.) ún. "magyar-termék" VM rendelettel harmonikus, szektorsemleges, pályázat útján elnyerhető és független szakértői vizsgálaton megfelelt termékekre alkalmazható. Mindezek együtt biztosítják, hogy a védjegyek ismertek, hitelesek és kellő hozzáadott értéket közvetítenek a fogyasztóknak.  Az érdeklődés a védjegyek iránt intenzíven növekszik, mely a fogyasztói tájékoztatásban fontos szerepet betöltő üzletláncoknak is köszönhető. Egyre többen ismerik fel közülük az egységes védjegyrendszer által nyújtott előnyöket és kereskedelmi márkás termékeiket a tanúsító védjegyekkel látják el.  A Nonprofit Kft. célja a fogyasztói tudatosság növelése, a hazai termékek könnyű és egyértelmű felismerhetőségének elősegítése és az itthon készült termékek iránti kereslet növelése.

Bővebben: www.amagyartermek.hu

 

A GS1 Magyarországról

A GS1 a globális szabványok, a globális szabványosítás (valamint automatikus azonosítás, elektronikus kommunikáció és nyomon követés) területén működő, több mint harminc éve alakult, semleges, non-profit szervezet. A GS1 központja Brüsszelben található, a szervezet azonban a világ 111 különböző országának nemzeti tagszervezetei, az ún. GS1 Tagszervezetek hálózatán keresztül működik.

Napjainkban a GS1 Rendszert világszerte több mint 1,5 millió cég használja különböző ágazatokban a világ 150 országában. Ezen ágazatok között megtalálható az FMCG, az egészségügy, a szállítás és logisztika, a légiközlekedés, a hadügy, a vegyipar, a vámügy, a számítógépes hardver és szoftverfejlesztés, a hulladékgazdálkodás és sok egyéb szektor is. A GS1 Rendszert használók között egyaránt megtalálhatóak a nagy multinacionális cégek és a kis- és középvállalatok, a vezető márkák tulajdonosai és az egyéni vállalkozók is. 

A GS1 Magyarország a GS1 nemzetközi szervezet kizárólagos magyarországi képviselője, azaz a hazánkban működő GS1 Tagszervezet.
További részletekért keresse fel honlapunkat: www.gs1hu.org

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek