Általános
Tipográfia

A kormány további 3,5 milliárd forinttal támogatja a békásmegyeri piac és környéke felújítását, fejlesztését - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

    Varga Mihály, aki a kerület fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta: a III. kerületi Heltai Jenő tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához a kormány tavaly egymilliárd forintot biztosított, ezt egészíti ki az újabb, 3,5 milliárdos támogatás.
    Hangsúlyozta: a beruházás célja, hogy "Békásmegyer szívében modern, kulturált piac és közösségi tér alakuljon ki", ahol mindenki jól érzi magát, és amely minden szempontból megfelel a kor követelményeinek.
    A miniszter közölte, a kormány azért tud hozzájárulni olyan önkormányzati fejlesztésekhez, mint a békásmegyeri vásárcsarnok megújítása, mert jó a gazdaság teljesítménye.
       Bús Balázs (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón közölte: a fejlesztés, amely a tervek szerint 2019 első felére készül el, tízezer négyzetméteren valósul meg, ennek fele kereskedelmi terület, a másik fele közösségi tér lesz.
    Kiemelte, hogy olyan teret szeretnének létrehozni, amely a kiskereskedelmi, piaci funkciók ellátása mellett találkozásokra is lehetőséget ad. A tapasztalatok szerint a fiatalok kevésbé használják a piacot, ezért próbálnak feléjük is nyitni - tette hozzá.
   

 

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek