Általános
Tipográfia

Az élelmiszerüzletek többsége él a kiskereskedelmi törvény adta lehetőséggel, és december 24-én nem zár be az előírtnál korábban. E napon a napi fogyasztási cikkeket kínáló boltok a legtöbb helyen 14 óráig tartanak nyitva.


A Tesco és az Auchan áruházláncok is a hatályos jogszabályi előírásokat követik, ennek megfelelően december 24-én 14 óráig, míg december 31-én 18 óráig üzemelnek. A Lidl és az Aldi, illetve a Penny Market diszkontok is élnek a 14 óráig tartó árusítás lehetőségével. A külföldi érdekeltségű élelmiszer-áruházak közül egyedül a Spar döntött úgy, hogy munkavállalóik érdekében hamarabb zárnak a karácsony előtti napon. A Spar szupermarketek alapvetően 12 óráig tartanak nyitva december 24-én. Kivétel néhány bevásárlóközpontban található üzletük, melyek viszont 14 óráig lesznek nyitva. Az Interspar hipermarketek december 24-én 14 óráig üzemelnek.

Az iparcikküzletek közül több is akad, amely az ünnep előtti napon már 12 órakor bezár. Az ország húsz Praktiker barkácsáruháza szenteste napján 9 és 12 óra között lesz nyitva. Az IKEA bútoráruház mindkét magyarországi egysége viszont december 24-én, illetve 31-én is zárva tart. A legkeresettebb ajándéktárgyak közé sorolt műszaki eszközök egyik piacvezető áruházlánca, a Media Markt ugyancsak 14 óráig várja a vásárlókat 24-én. Áruházaik többségében délután kettőig lesz árusítás, azonban egyes üzletek nyitvatartása egy-két órával eltérhet a vásárlói szokások miatt.

realista.hu

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek