Általános
Tipográfia

A SPARal való megállapodás után a szakszervezet jövő hétfőn a Tesco, kedden a Metro, szerdán pedig az Auchan vezetőivel egyeztet a béremelésekről.

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint a munkaerőhiány is az oka annak, hogy mindenki igyekszik megtartani a jól képzett dolgozókat. A szakszervezeti vezető elmondta, hogy az élelmiszerláncok a forgalomnövekedésből kívánják a bérköltségtöbblet nagy részét előteremteni, ehhez viszont szakképzett emberek kellenek, különösen a kulcspozíciókba, ezért most viszonylag jó a munkavállalók alkupozíciója.

kezetraz

Az ágazati szakemberek már a kormány és a munkavállalók, illetve a munkáltatók bérmegállapodását, valamint a társasági adó váratlan és kéretlen csökkentésének bejelentését követően jelezték, hogy a kisvállalkozások húzzák majd a rövidebbet.

A szakemberek szerint a kisboltok számának csökkenése mellett a foglalkoztatottak létszáma is zsugorodhat, mert sok kisvállalkozás csak így gondolhat a többletköltségek kigazdálkodására, ha nincs lehetőség a forgalom növelésére. Emellett nőhet a papíron 6 órás, valójában teljes munkaidőben dolgozók, illetve a szakképzett munkavállalók árufeltöltőként való bejelentésének aránya és a fekete munka is elharapózhat.

Hvg.hu/Termékmix

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek