Általános
Tipográfia

A jövőben törvény szabályozhatja a hazai kiskereskedelemben, hogy az üzletekben mekkora és milyen jellegű lehet az a termékkínálat.


A négyzetméteralapon születő előírás többek között a vásárlói igények, az egyes üzlettípusok látogatottsága szerint sávosan határozná meg az elvárható árukészlet összetételét a főbb árucsoportok megnevezésével – értesült a Magyar Idők.
Az intézkedés azzal is járhat, hogy egyes üzlettípusoknak jelentős átalakításokra lehet szükségük. A lap úgy tudja, hogy jövő héten erről is döntést hozhatnak azon friss javaslatcsomag részeként, amely a teljes ágazatban 2017-től tervezett piaci intézkedéseket tartalmazza. A javaslatok széleskörűen, több tucat pontban szabályoznák az ágazatot, többek között jövőre meghatároznák a választékot a kisboltoktól a hipermarketig.
Fogyasztóvédelmi szempontból Brüsszel is indokoltnak tarthatja, hogy a jövőben törvény írja elő a magyarországi kiskereskedőknek az általuk üzemeltetett boltokban a termékkínálatot, így az intézkedések között a Magyar Idők szerint nincs olyan elképzelés, amelyet később az Európai Bizottság kifogásolhat. Így például biztosan nem tervezik szabályozni a jövőben egyetlen élelmiszertermék vagy iparcikk esetén sem, hogy abból mekkora arányban szerepelhetnek a polcokon a hazai, illetve az import termékek.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek