Általános
Tipográfia

Megnyílt a Mangalica Mennyország, Magyarország egyetlen származásigazolt mangalicatermékeket árusító húsboltja és bisztrója a Klauzál téri Vásárcsarnokban. A Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének közreműködésével létrejött bolt egyben mangalica tenyésztői és termék infópont.

A Mangalica Fesztivál sajtótájékoztatóján mutatkozott be elsőként hivatalosan az egyedülálló, csak mangalicára szakosodott, 100 négyzetméteres üzlet, mely a csodálatosan felújított erzsébetvárosi piacon kapott helyet. Az eseményen jelen volt a többi között dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Veégh Attila, a Mangalica Fesztivál főszervezője.

A húsbolt kínálatában megtalálható a szeletben és egészben kapható tőkehúsok és belsőségek szinte teljes választéka. A csontos-szalonnás, szeletelt karajon át, a sertés szűzön keresztül, a szárított sonkáig vagy éppen a klasszikus húskészítmények – disznósajt, májkrém, juhbélbe töltött mangalica virsli – mellett a szárazáru, kolbász, szalámi. A termékek beszerzése és értékesítése során nagy hangsúlyt fordítunk az ellenőrzött gazdálkodásból származó, származás igazolt élelmiszerek biztosítására, melyet a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete szavatol. A húsbolt termékei az ország legsikeresebb mangalica tenyésztőinek kínálatából tevődik össze.

A bisztrót Palotai Csaba konyhafőnök vezeti, aki az évszázados tradíciót ötvözi a jelenkor fejlesztésével. A klasszikus bisztró konyha ékköve a Josper sütő, amely egy grillsütő és egy kemence tökéletes ötvözete. A szemet gyönyörködtető, robusztus fém sütővel a grillezés fogalma a legmagasabb szintekre emelkedik. A 100 %-ban faszénnel működű sütőben készült húsételeink, zöldségeink, köreteink egyedi textúrában, utánozhatatlan ízben kerülnek tálalásra.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek