Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

Csúcstalálkozót hív össze az Európai Bizottság a szennyezett tojások miatt az érintett országok közötti vádaskodás elcsitítására és a helyzet rendezésének megvitatására - jelentette be pénteken Vytenis Andriukaitis egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős uniós biztos. Az ülést szeptember 26-ra hívják össze - közölte az EB egyik szóvivője.

Tavaly 39 milliárd liter sört gyártottak az Európai Unióban, 400 millió literrel többet, mint 2015-ben. Az unió sörgyártása fejenként 76 litert tett ki 2016-ban, a hagyományos sörök mellett mintegy 900 millió liter 0,5 százalék vagy annál kisebb alkoholtartalmú sört is gyártottak az EU-ban.

Nagyot nőtt a francia élelmiszeripari cég, a Danone második negyedéves profitja, köszönhetően a Whitewave Foods felvásárlásának, amelyhez a belga Alpro márka is tartozik.

A Calgon a Vanish és a Durex anyavállalata, amely a múlt héten bejelentette, hogy érétkesíti élelmiszeripari üzletágát - melyet az amerikai McCormick fűszercég  vásárolt meg - 2,48 milliárd font nettó árbevételt ért el az év második negyedévében.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek