Ipar
Tipográfia

A világ legnagyobb sörgyártója, az AB InBev ajánlatot készül tenni a világ második számú gyártójára, a SABMillerre.

Az esetleges egyesüléssel amellett, hogy olyan márkák kerülnének egy cég alá mint a Fosters, a Miller, a Pilsner Urquell illetve a Stella Artois vagy a Beck's, az egyesült cég a világ teljes sörtermelésének a harmadát adná.
Az AB InBev egyelőre még tett ajánlatot, csupán hivatalosan is megerősítette, hogy érdeklődik a SABMillerért. Utóbbi menedzsmentje jelezte, hogy amennyiben megérkezik a konkrét ajánlat, megvizsgálják azt.
Az üzlet során a világ legnagyobb sörgyártója jönne létre a sörértékesítés, az árbevétel és a piaci kapitalizáció alapján is. Az AB InBev jelenleg közel 172 milliárd dolláros, a SABMiller pedig 75 milliárd dolláros kapitalizációval rendelkezik, így a két cég egyesülésével mostani árfolyamon egy közel 247 milliárdos cég jönne létre.
A piaci kapitalizáció és az árbevétel mellett a tavalyi termelés szerint is óriási tranzakció készülődik, tavaly az AB InBev 411,5, a SABMiller pedig közel 188 millió hektoliter sört gyártott. A 2015-re várt árbevételt tekintve is egy óriási vállalattá válna az AB InBev-SABMiller, a két sörgyártó összesített árbevétele több mint 60 milliárd dollár lehet idén.hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek