Ipar
Tipográfia

beer and wine bottles2016-tól az alkoholos italok kalóriatartalmát az Unióban kötelezően fel kellene tüntetni. Az Európai Parlament (EP) ezt azért sürgeti, hogy a fogyasztók megtudhassák, mennyi energiához juttatják szervezetüket. Fogyasztóvédelmi szervezetek szerint az alkoholos italok elfogyasztásával legalább annyi kalóriát veszünk magunkhoz, mintha sok cukros édességet ennénk.

Az Európai Parlament várhatóan április végén dönt arról a javaslatról, amely kötelezővé tenné az alkoholos italok kalóriatartalmának feltüntetését az unióban. A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unióban forgalmazott alkoholos italok címkéin tüntessék fel a kalóriatartalmat.
Az egyes sörgyártók már korábban ígéretet tettek arra, hogy részletesen feltüntetik a tápanyagok információkat. A Heineken, a Carlsberg, az AB Inbev és a SAB Miller a kalóriatartalmon túl a többi tápanyag arányát is jelezné a címkéken. Emellett az Európai Sörgyártók ipari szövetsége is vállalta, hogy tagjai feltüntetik a tápértékeket a termékeiken. Becslések szerint az alkoholizmus kezelése évente 155 milliárd euróba kerül az EU-tagállamok szociális és egészségügyi rendszerének. Emellett az elhízásban is komoly szerepet játszik az alkohol.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek