Kereskedelem
Tipográfia

A Sainsbury’s London déli részén bevezette a „Chop chop” elnevezésű házhozszállítást.
Egy app segítségével 20 termék rendelhető, amelyeket egy órán belül kerékpárral szállítanak ki a legközelebbi szupermarketbe, a szállítási díj 4,99 font.


harry webb tricycle 520Már nem számít újnak az élelmiszerek kerékpáros házhoz szállításának ötlete: Harry Webb-nek hívták azt a férfit, akit 1913-ban egy kiszállítás alkalmával fotón örökítettek meg.

Az Amazon Prime már a házhoz szállítással London mellett lefedi Glasgow-t, Manchestert és Liverpoolt. Ráadásul az ottani vásárlók friss- és mélyhűtött termékeket is rendelhetnek. Az Amazon Prime-ot a szupermarket vállalat, a Morrisons látja el áruval, a Tesco pedig néhány telephelyen egy napon belül friss élelmiszerekkel látja el megrendelőit.
Úgy tűnik, hogy a Sainsburys igazán komolyan veszi a „Chop Chop”-ot, kifejezetten erre a szolgáltatásra 40 futárt és áruösszeállítót (picker) alkalmaztak
teljes munkaidőben. Az ehhez tartozó app pedig lehetővé teszi a vásárlók számára a megrendelés kiegyenlítését, és folyamatosan tájékoztatja a vásárlót arról,
hogy az áru éppen hol tartózkodik.
Ha egy termék éppen nincs készleten, a rendszer alternatív megoldást ajánl a megrendelőnek. Az egyórás service rendszerében a gyorsaság kiemelt
szerepet játszik. Előfordulhat, hogy a vásárlók utolsó bevásárlásuk alkalmával elfelejtettek megvenni valamit, és sürgősen szükségük van rá.
Az egy napon belüli kiszállítás már helyett kapott a Sainsburys programjában, a „Chop Chop” az ezek közötti űrt tölti ki.

A Sainsbury’s 40 új munkahelyet létesített, ezáltal a vásárlók mindössze egy órán belül hozzájuthatnak a megrendelt termékekhez.
A technika és mindenekelőtt az információs technológia arculata némileg különbözik a 130 évvel ezelőttitől, amikor is a Sainsbury elkezdte a házhozszállítást, az elv azonban ugyanaz.
A Sainsburys vevői immár 130 éve várhatják otthon a megrendelt élelmiszereket.
A vevők akkoriban még a cég leányvállalatánál adhatták le megrendeléseiket. Az első vállalatnak, amely ezt a szolgáltatást biztosította 1882-ben,
Croydon-ban volt a székhelye. A cég kezdetben kézi- és lovaskocsik segítségével bonyolította a kiszállítást, a biciklik a századfordulón kerültek bevetésre.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek