űrkaja

Kereskedelem
Tipográfia

Jó hír, hogy aki szeretné átélni az űrélményt, már ételekkel is megteheti.

A Mercury program űrhajósai által evett fagyasztott-szárított jégkrém ugyanis beszerezhető az Astronaut Foods honlapjáról. A gyártó szerint a három évig polcon (és nem fagyasztóban!) tartható étel valódi jégkrém, amiből egy különleges eljárással a víz 98%-át kivonták. Az eredmény egy azonnal ehető jégkrém, ami azonban nem olvad el. Az elsőként kekszre hasonlító étel csak a szájban viselkedik jégkrémként, ott azonnal olvad.

 astronauta1

A különböző ízekben kapható űrjégkrém és jégkrémszendvics mellett gyümölcsök is kaphatók, melyek szintén fagyasztott-szárított technológiával készültek. A fahéjas alma, magnélküli szőlő, banán, illetve ezek kombinációja a jégkrémhez hasonlóan apró zacskóban található és azonnal fogyasztható. Még dehidratálni sem kell, ezt megteszi a szánkban lévő nyál. A gyártó így nem csak asztronautáknak ajánlja, hanem kirándulóknak, iskolások uzsonnájának is.

Kíváncsian várjuk, begyűrűzik-e hozzánk is az űr-őrület. Lehet, hogy hamarosan a görög heteket űr-napok váltják az üzletekben?

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek