Kereskedelem
Tipográfia

A brit üzletlánc, a Tesco Szlovákiában új raktárat helyezett üzembe, amely elsősorban non-food termékeket fog szállítani Kelet-Közép-Európa nagy részére.

A Tesco új értékesítési központjának területe a vállalat adatai szerint 55 000 nm. 11 hónap előkészítés után a kis­kereskedő üzleti partnerével, a Prologis-szal és a német logisztikai vállalattal, a DHL-lel együtt Szlovákiában, a Pozsony közelében fekvő Galanta-Gáň-ban nyitotta meg legújabb raktárát.

A brit kereskedő innen tartós élelmiszereket, ruhát, háztartási gépeket, elektronikát és sporteszközöket szállít Közép-Európában lévő üzleteibe, Szlovákiába, Csehországba, Magyarországra és Lengyelországba.

A modern elosztó központ a Tesco legnagyobb és legmodernebb közép-európai központja, világszerte pedig a harmadik legnagyobbként tartják számon, a kereskedelmi konszern szándéka szerint pedig a vállalat egyik legfontosabb közép-európai logisztikai csomópontja lesz.

A kereskedelmi hálózat raktárainak területe Szlovákiában ezzel összesen 146 500 nm-re nőtt.

„Új értékesítési központunk Galanta-­Gáň­-ban egyértelmű jele annak, hogy elköteleztük magunkat amellett, hogy üzleti tevékenységeinket fejlesszük Közép-Európában és a jövőben további lépéseket fogunk tenni ebbe az irányba” – kommentálta Matt Simister, a Tesco közép-európai üzletvezetője azt a stratégiát, amely az új értékesítési központ megnyitása mögött áll.

A Tesco már 2016 novemberében új értékesítési központot helyezett üzembe a Poznań közelében fekvő Komornikiben. A raktár 12 000 termék­csoport szállításáért felelős.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek