Kereskedelem
Tipográfia

A Reuters hírügynökség pénteken tette közzé, hogy a Haniel családi tulajdonban lévő befektetési csoport beleegyezését adta, hogy eladja 7,3%-os Metro AG-részvényeit a cseh-szlovák EP Global Commerce (EPGC) alapnak.

Hétfőn a Ceconomy vállalat – a MediaMarkt és a Saturn áruházláncok tulajdonosa – bejelentette, hogy hasonló lépést fontolgat. Ha az EPGC átveszi a Metro AG részvényeinek több mint 30%-át, joga lesz kezdeményezni a cég összes részvényének átvételét – jelentette a New York Times.
Az EP Global Commerce befektetési alapon két tulajdonos osztozik: Daniel Kretinski cseh milliárdos (53%) és Patrik Tkac szlovák befektető (47%). A befektetők átvehetik a Metro AG-részvényeket a Haniel családi tulajdonban lévő befektetési alaptól, amely jelenleg a cég legnagyobb részvényese, 22,5% részvény van a tulajdonukban, melynek értéke 977 millió euró – a pénteki árfolyamzárás szerint.

A New York Times tájékoztatása szerint hétfőn a Ceconomy vállalat, amely az elmúlt évben kivált a Metro csoportból, bejelentette, hogy tárgyalnak a 10%-nyi Metro AG-részvények többségének eladásáról. A részvényeket egy befektetési csoport vásárolná meg, amelynek élén a cseh milliárdos áll. Ez azt jelentené, hogy az EPGC ellenőrzése alá vonná a kiskereskedelmi konszern részvényeinek 31,5%-át, amivel átlépné azt a 30%-os küszöböt, amely felett a német törvények szerint a cég pályázhat az adott vállalat részvényeinek 100%-os átvételére.
A New York Times emlékeztet arra, hogy a Metro AG-részvények értéke ebben az évben közel egy harmadával esett vissza.

Forrás: nytimes.com

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek