Az elmúlt évben a Walmart néhány üzletben okos robotokat tesztelt, melyek a padlót tisztították, vagy a polcokat töltötték fel. A teszt sikeresen lezajlott, ezért a kiskereskedelmi óriás bejelentette, hogy az okos segítőket az egész országban alkalmazni fogja.

Összesen 3.900, „különböző képességű” robotot fognak használni: 1.500 autonóm „Auto-C” padlótisztítót, melynek programozása lehetővé teszi az üzlet nyitvatartási időben történő takarítását. 300 „Auto-S” polc-figyelő robotot, melynek technológiája lehetővé teszi a polcokon lévő árucikkek figyelését, ezáltal biztosítható, hogy az áru rendelkezésre álljon a megfelelő helyen és pontos árcímkével. 1.200 FASTUnloader robotot, melyek az árucikkeket lepakolás után automatikusan beszkennelik és válogatják, ezáltal az áru gyorsan az eladótérbe kerülhet.

Ezentúl 900 Pickup Tower robotot az online-rendelések átvételéhez. Egy munkatárs bekészíti a Pickup Tower robotba a megrendelt árut. A vásárlót e-mailben értesítik, hogy mehet a megrendelt áruért, a vásárló pedig egy eladóautomatából viheti haza a megrendelt termékeket.
A robotok a munkatársakat fogják mentesíteni a monoton, ismétlődő, kézi munkavégzés alól, és lehetővé teszik, hogy a munkatársak az eladásra és a vevők kiszolgálására koncentrálhassanak.

 

(TERMÉKMIX magazin – 2019. május)