Trend
Tipográfia

Per pillanat 129 dollár – 38ezer forint az ára annak a készüléknek, ami felméri mennyire friss az ebédnek való.

Az okostelefon méretű FoodSniffer egy olyan kütyü, ami leellenőrzi a hús frissességét, úgy hogy megméri annak gáz-szintjét, és orrunknál jóval pontosabb adatokat mond el az ennivalóról. 

husszaglas

A szaglógépet applikáció köti össze az okostelefonnal, és miután egy bio-teszttel „letapogatta” a sütni való oldalast, elküldi az adatokat telefonunkra. Nincs limit, hogy ez mekkora mennyiségű lehet: egy kiló, de akár egy konténernyi is. A készülék megmondja, hogy milyen a hús hőmérséklete, ammóniaszintje, sőt azt is, hogy vannak-e benne veszélyes vegyületek.

A vágás és a kezelés során a húsban lévő baktériumok szaporodhatnak: minél nagyobb ezek mennyisége az annál hamarabb megromolhat. A felengedett hús sokkal gyorsabban válik ehetetlenné, mivel az gyakorlatilag kitágul és a baktériumok könnyebben bejutnak a hús sejtmembránjaiba. 

A saját levében álló csomagolt hús is sokkal hamarabb megromolhat. Ha szobahőmérsékleten tartjuk, akkor a hús négyszer gyorsabban romlik meg, az autóban hagyott hús pedig akár egy órán belül rothadásnak indulhat.

Nagyot nyerhetne az az üzelt, amely vásárlóinak elérhetővé tenné a hús-ellenőrző szolgáltatást.    

 

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek