Trend
Tipográfia

A termék összes információjához hozzájuthatunk, sőt még ajánlatokat is ad.

Két finn vállalat a Sovelto és az AIPIA bemutatták a kiterjesztett valóság (augmented reality - AR) új eszközét egy szemüveg formájában, amely képes leolvasni a termékek QR kódjait, ezáltal egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a vásárlói élményt.

selecting qr codes with ar 1482308630 1

A kiterjesztett valóság a valóság egyfajta virtuális (látszólagos, nem valódi) kibővítése, amikor például a mobil kamerájával szétnézve egy adott környéken megjelenik az éppen a kamerában látható boltok nyitvatartása vagy akár az adott irányban levő (éppen nem is látható) üzletek leírása és távolságuk.

Népszerű, valóságkiterjesztő szoftverek futtatására alkalmas eszközök a Google Android operációs rendszert futtató telefonok és az Apple iPhone. A finn cégek ezeket a funkciókat ötvözték most a QR kódok leolvasásával.

A Sovelto HoloLens lencséket használ a kódok leolvasására a Microsoft AR eszközét, melyet a Magic Add vállalat fejlesztett. Az adatok biztonságára és a kódok hitelesítésére pedig Blockchain technológiát használnak.


Az eszközzel elérhetővé válik, hogy a fogyasztó/felhasználó hozzáférjen olyan információkhoz a „szemüveg” által, mint a termék eredete, összetétele, szavatossági ideje, és újrahasznosítható információi.

Az AR meg is könnyíti a vásárlást azáltal, hogy a megosztott profilok révén segít alkalmas ajándékot találni barátunknak vagy családtagunknak. Az eszköz ezen felül a megvásárolt élelmiszerek alapján receptet is ajánl. Tippeket ad a legjobb ajánlatokról, egyáltalán megnöveli a vásárlói élményt a bolton belül és azon kívül is.

A jövőben a hordozható AR eszközök elterjedtebbé fognak válni, a márkák szolgáltatásokat fogak építeni a feltörekvő technológia köré. A vásárlók az eszközzel alapjaiban változtathatják meg a vásárlást.

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek