Az időjárás és az influenzaszezon erősen befolyásolja a Herbária forgalmát, miközben gyógynövényboltból egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékek szakboltjává váltak. Az online kereskedelem elszívó hatását a szaküzlet-jelleg erősítésével kívánják ellensúlyozni, és állítják, a termékhamisítások miatt még van bizalmi deficit az online vásárolható egészségmegőrzési termékekkel szemben. Rádi Balázzsal, a kereskedelemért felelős vezetővel beszélgettünk.

A G’Roby mindig is színfolt volt a hazai hálózatok között, ráadásul az első itthon, amely élelmiszer webshopot nyitott, méghozzá a hazai trendeket jócskán megelőzve, 1999-ben. Több, mint 10 évig egyetlenként. A G’Roby múltjáról és jelenéről, ­stratégiájáról, a tipikus hazai online vásárlókról és az online élelmiszerpiac ­változásairól kérdeztük Nagy Sándort, a G’Roby ügyvezetőjét.

A francia anyacéget is megelőzi piaci részesedésben a Decathlon, ahol a dolgozóktól azt is megkérdezik, mit tartanának fair fizetésnek. A vállalat számára Magyarországon is készülnek termékek, és kiderült, hogy Franciaországban nem szokás a tavakon korcsolyázni. Pósfai Gáborral, a Decathlon Magyarország ügyvezetőjével beszélgettünk.

33 INTERSPAR hipermarket, 345 SPAR szupermarket, 116 franchise üzlet, 13 ezer munkavállaló és tavaly 516,4 milliárd forint forgalom – ezek a SPAR Magyarország 2016-os főbb számai. Melyek a terjeszkedés stratégiai pontjai? Miben erősebb az osztrák tulajdonú élelmiszerlánc a versenytársaknál, és miért stratégiai kérdés a franchise? Miért hátrány néha a vállalat rugalmassága? 

Sajátos marketingstratégiával dolgoznak olyan piacon, ahol alig van rajtuk kívül magyar termék, designban pedig harmincéves tabukat döntögetnek. Környezetbarát mosószerük február közepe óta érhető el a Tesco polcain. 
Bóna Richárd, a Souldropsot gyártó és forgalmazó monsun alapító-ügyvezetője szerint az Apple-től és a Facebooktól is tanulnak, miközben eloszlatják a tévhitet a nem hatékony környezetbarát mosószerekről.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek

diszkontok