A magyar fogyasztók nagyon szeretik az innovációkat és az újdonságokat,azonban a régi, megszokott termékeket vásárolják. Ez a kicsit ellentmondásos tendencia a csokoládé­ és édességpiac nagy részére jellemző. Az édességpiacon történt változásokról és innovációs megjelenésekről Sánta Sándorral, a Magyar Édességgyártók Szövetsége (MÉSZ) elnökével beszélgettünk.

A dm ismert a márkahűségről, illetve az élmény és érzelmi alapú vásárlási stratégiájáról. Csendes bevezetés mellett, ám számos figyelemfelkeltő felhasználóbarát szolgáltatással indította el online értékesítését a dm drogéria. Kanyó Rolanddal, a dm Kft. marketing és PR menedzserével beszélgettünk.

A sertéshús áfájának csökkentése nagyban hozzájárult az ágazat kifehéredéséhez, ami együtt járt a kevésbé hatékony piaci szereplők számának csökkenésével és a sertéshús népszerűsége is nőtt ezáltal. Az áfacsalások gyakorisága miatt ugyanakkor a piaci koncentráció késve indult meg Magyarországon és jelentős hatékonyságjavító lépésekre van szükség a nemzetközi versenyképesség növeléséhez. Kitörési pont lehet a speciális, nagy hozzáadott értékkel bíró készítmények gyártása, a termékpályák jobb szervezettsége, valamint az ágazati integráció növelése. Éder Tamással, a Hússzövetség elnökével beszélgettünk.

Az autóiparban jelent meg először és ma is ez az iparág az igazi motorja az automatizálás és a robotika fejlődésének. Ugyanakkor ma már szinte nincs olyan terület, ahol ne jelent volna meg robotokkal támogatott termelés, ami az általános félelmekkel szemben nem elveszi az emberek munkáját, hanem kiegészíti és tervezhetővé teszi a termelést. A munkaerőhiány Magyarországon is vezető indok az automatizálási beruházások tervezésénél. Simon Zoltánt, a független robotintegrátor és célgépépítő Robot-X Hungary értékesítési vezetőjét kérdeztük az iparág jellemzőiről és a trendekről.

A közvetlen értékesítés a versenyelőnyünk, és az, hogy a Tanácsadók valós reklámot tudnak nyújtani – vallja Radeczky Zoltán. Az AVON Pannonia Csoport ügyvezető igazgatójával beszélgetve az is kiderült, ugyan létezik online értékesítésük és aktívak a közösségi csatornákon is, a stratégiájuk alappillére továbbra is a közel százezer tanácsadó.

Átalakulóban a kereskedelem rendszere: a hagyományos csatornák mellett a viszonteladók kikerülésével saját webáruházban értékesít a gyártó, miközben a nagykereskedő saját márkás termékeket dob a piacra. Ezzel egy időben a fogyasztók is változnak: az üzletbe egyre tudatosabban érkeznek, így ott már sokkal nehezebb meggyőzni őket. Ugyanakkor jól reagálnak a technikai újdonságokra, így érdemes a retail jelenlétet virtuális eszközökkel kiegészíteni.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

Hipermarketek