Hírek
Tipográfia

Az idén is lesz iskolagyümölcs és -zöldségprogram annak érdekében, hogy az iskolások egészséges friss gyümölcshöz és zöldséghez jussanak a most kezdődő tanévben - mondta a földművelésügyi miniszter csütörtökön az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában.

    Fazekas Sándor felidézte: a program 2010-ben kezdődött a mindennapos testnevelésórák bevezetésével egy időben. Több mint félmillió gyerek jut friss zöldséghez és gyümölcshöz, almát, körtét, szilvát, paradicsomot, paprikát, sárgarépát és gyümölcsleveket kapnak.
    Fazekas Sándor hangsúlyozta, fontos, hogy a gyerekek már iskolás korban elsajátítsák az egészséges táplálkozási szokásokat.
    A miniszter fontosnak nevezte az unió közös agrárpolitikájának jövőjéről a franciaországi Chambord-ban csütörtökön kezdődő tanácskozást. Hangsúlyozta, magyar érdek, hogy a gazdák támogatása a mostani szinten fennmaradjon, és versenyképesen termelhessenek. Emellett Magyarország elkötelezett a GMO-mentes és vegyszermentes természetes élelmiszerek előállítása mellett. Megjegyezte: az unió agrártámogatási rendszer végső soron a fogyasztókat segíti, hogy a piacokon olcsóbban vásárolhassanak.

(MTI)

hírlevél feliratkozás

newsletter

trendfm

Hipermarketek