Szinte már nem is ­emlékszünk, mikor ­találkoztunk először ­limitált kiadású termékkel, hiszen ezek már a mindennapjaink részei. Minden valamirevaló márka beépítette a stratégiájába, és előszeretettel alkalmazza ezt a marketingeszközt.

Hazai és nemzetközi vállalatok vezetői ­találkoztak a második alkalommal megrendezett Education & Cooperation ­elnevezésű szakember-találkozón a Szent István Egyetem Budai Campusán, az Élelmiszertudományi Kar (SZIE ÉTK) szervezésében augusztus 28-án. Az idei év meghívott díszvendége dr. Howard Moskowitz professzor volt, aki előadásában betekintést nyújtott az élelmiszeripari marketinginnováció, termékfejlesztési koncepciók általa kifejlesztett módszer­tanának eredményeibe. A rendezvényen ismertették a módszer hazai alkalmazásait is.

Egy jól tervezett marketingstratégia kidolgozásával, következetes és hiteles megjelenéssel sikeresen a figyelem középpontjába lehet helyezni az egészséges élelmiszereket.

Mára természetes a fesztiválokon való márkamegjelenés, azonban a kiskereskedők és a gyártók nem kényelmesedhetnek el; évről évre érdemes megújult, új ötletekkel várják a szórakozni vágyó fogyasztókat.

A pelenka is lehet vidám mintázatú, szuperhősös és exkluzív. Színes limitált kollekciójának kínálatával a márkaérték közvetítése mellett nem a divatteremtés a Libero célja, hanem a szülők és a babák boldogsága.

A limitált kiadású termékeknek, kollekcióknak több pozitív vonzata is lehet azon kívül, hogy az időszakos akciók vágyakat ébresztenek és a célzott fogyasztói réteget megszólítják. Heves László, a Well Reklámügynökség creative directora szerint „nem mindig az a cél, hogy a limitált kiadásból többet vegyenek, és ezzel egyszerűen növeljük az eladást”.

„A marketing stratégia szerves részeként lehet javaslatot tenni a »limitált kiadású csomagolások« kifejlesztésére” – vallja Nagy Alexandra tervezőművész, a Paqart Design Stúdió alapítója, aki szerint kiemelten fontos szerepet játszik a meghatározott ideig és/vagy mennyiségben kapható limitált kiadású termékkollekciók designja és csomagolásuk megtervezése.

További cikkeink...

hírlevél feliratkozás

newsletter

WorldFood Poland

wfp2019

Hipermarketek